Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creëer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Zelf sabotage en terugkerende klachten

Voor mij is het echt heel fijn deze keer, dat het zondag is. Tijd om even flink uit te rusten van een roerige tijd. De afgelopen week was vol met spiegels, te vol met spiegels die me lieten zien waar ik mijzelf aan het saboteren was. Eindelijk zonk het helemaal in. Waarom mijn been maar pijn bleef doen, waarom mijn vermoeidheid zo erg was, waarom ik iedere keer maar weer terug viel in de oude vorm van ziekte. Ik deed nog steeds niet helemaal wat bij mij hoort. Nog steeds! Na al die jaren dat ik vn anderen al lang heb gehoord en dus eigenlijk weet wat ik nodig heb, laat ik mij verleiden door dingen die niet bij mij horen.
Misschien herken jij het wel in de vorm van voeding eten die echt niet lekker is, maar die je gewoon veel te veel van blijft eten. Of van het kijken naar films waar je nog dagen nachtmerries van krijgt. Of het doen van werk waarvan je al heel lang weet dat het zo niet bij je echte ik past. Sommigen blijven hangen in relaties die ziekmakend zijn. 
En ook jij weet het allang!

Wat zorgt het ervoor dat je het toch blijft doen?

Wat houdt je tegen te doen wat waar je zo naar verlangt? Sterker nog, wat houdt je eigenlijk tegen echt te zijn wat je als talent hebt?

Het is toch een kwestie van doen?!

Dankzij de workshops en begeleiding die ik zeker ook deze week mocht geven en de vragen die ik kreeg van cursisten en clienten, hoorde ik mij dingen uitleggen waardoor bij mijzelf ineens de kwartjes vielen.Natuurlijk weet ik allang dat ziekte ook een veroorzaker heeft op een ander niveau. Dat ziekzijn te helen is als je alle niveaus beetpakt. Maar de diepgang van mijn reden en mijn oordeel op die reden was groter dan ik wist. Een spookcluster en een schaduwkant belemmerde mij nog steeds helemaal te leven naar wie ik ben. Het kwam als een bevrijding dit donkere stuk van mij zo goed te zien, waardoor ik weigerde te luisteren naar alle signalen die ik al zoveel jaren krijg.
Waardoor ik nog steeds dingen at die ik helemaal niet wil. 

Ruim 8 maanden worstelde ik met de laatste loodjes naar geheel beter worden en ik denk dat ik nu door alle dalen heen ben. Bizar, je geeft er les in, je coacht er personen en bedrijven in, maar bij je zelf komt het maar niet helemaal vrij.
Super dankbaar overigens voor de dalen van de afgelopen maanden, het liet me goed kijken en goed luisteren. Het leerde me dat er nog iets was dat niet goed stroomde.


Ik denk dat ik in de komende maanden het dal uitklim met energie, met kracht en met die innerlijke rust waar alle goede dingen eindelijk weer samenkomen.

Ik denk dat ik in staat ben geweest om de puzzelstukjes van de oorzaken van mijn klachten helemaal op te ruimen.

Zelf sabotage is misschien niet de veroorzaker van het hele ziekte, klachten, vermoeidheids patroon, maar het kan wel door selfsabotage in stand worden gehouden.
Want o, wat kan het spannend zijn om zo krachtig te zijn als jij, in een wereld waar kracht niet zo goedgekeurd wordt!

Zelf sabotage, waardoor die transformatie naar die aller krachtigste, energie rijke en klachtenvrije jij niet tot stand komt.

Herken jij het?

Kijk eens in de spiegel als je anderen iets vertelt. Zomaar gaat het eigenlijk over jou!

Vraag eens aan de pijn wat het jou al heel lang wil zeggen. Zomaar wijst het je de weg.

Luister eens naar je schaduw kant, is die donkere kant wel echt zo erg?

Soms is er ook een spookcluster die volledig onbewust helpt in je zelfsabotage. Die alleen opsporen is heel lastig want het is een spook, onzichtbaar verborgen achter iets anders wat jij helemaal vergeten bent. Met als gevolg dat jij wellicht ook een aantal van de onderstaande punten herkent die iedere keer weer terugkeren:


 • Elke emotie die buiten proportie is of juist de afwezigheid van emotie
 • Onverklaarbare abrupte klachten
 • Onverklaarbare vermoeidheid
 • Irrationeel gedrag
 • Angsten
 • Fobieën
 • Eetstoornuissen
 • Burn-out
 • Verslavingen
 • Depressie
 • Faalangst
 • Onverschilligheid
 • Stil verzet door gekwetste gevoelens
 • Gebrek aan verantwoordelijkheid
 • Een grote reeks psychosomatische klachten
 • Verzuim
 • Weerstand
In de workshop die we op 1 juli geven gaat het ook hier over. Over die rare vorm van jezelf waardoor je niet alles laat zien wat je in je mars hebt.  Over die ziekmakende gedachten, houdig of levenstijl waardoor je gewoon lekker niet helemaal kan stralen. Over die honger die er eigenlijk niet is, maar je toch steeds weer laat eten, drinken of gamen. Over de trauma's die op een onzichtbare manier jou tegenhouden.

Sabotage!

Het is echt gaaf hoor dit allemaal vrij te krijgen, los te laten, niet meer nodig te hebben.  De wereld die dan  voor je open gaat is zo ontzettend simpel, toegankelijk en vol met energie!

Ik gun ook jou dat leven, dus kom langs, doe mee, lees er over, vindt het uit en voel je steeds lekkerder in je vel zonder terugval!

Fijne zondag!

Liefs Natascha
Burn-out door je interne saboteur?
Gun jij jezelf het hoogst mogelijke in dit leven?

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 25 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.