Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creƫer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Weer (meer) brood maken van je talent

Herken jij het gevoel? Naar het weekend toeleven? Waarom eigenlijk?

Deze week werd ik heftig gespiegeld door een aantal kinderen in de praktijk. Kinderen met een prachtige energie, kinderen die de dingen anders doen dan gemiddeld. Prachtig kon er een tekenen, maar ze speelde te weinig met anderen. Een ander kind had duidelijk direct een verbinding met onze, nog wel angstige, pup Bakea. Direct ging onze pup op haar schoot liggen, toen ze op een bepaalde manier naar hem keek. Kenners van onze Bakea weten dat dat niet zomaar gebeurt. Een ander kind kon alle gedachten lezen, van iedereen. Volledig onbevangen zetten ze hun talenten in, zijn ze het gewoon.
Toch had een van deze kinderen de stempel autistisch al voorzichtig gekregen, omdat ze in de les niet goed meedoet. Een ander kind was volgens de norm niet sociaal genoeg, omdat ze zich verloor in het tekenen. 

Later in de week had ik een aantal sessies met ondernemers, die maar niet helemaal uit de verf komen. Vast zitten, ookal hebben ze grote talenten en grote dromen.

Door deze ontmoetingen, hapte ik naar adem. Ik zag het weer een niveau dieper. Het werd me nog duidelijker. 

Ik zag ineens hoe ik mijn talentvolle, super nieuwsgierige kind iniet de juiste dingen vertel. Want ookal zie ik wel wat hij kan, stimuleren we dat thuis absoluut. Ik vertel  hem indirect ook dat wat hij zo interessant vindt het in leven, minder belangrijk is dan naar school te gaan. Dat leren lezen, schrijven en rekenen heel belangrijk zijn en dat dat voorrang moet krijgen ten opzichte van zijn talenten. Ik zie het al een tijdje hoor, dat ik denk, mijn kind is niet happy als hij naar school gaat. Hij legt zich er bij neer, omdat ik vind dat hij moet gaan.

Wanneer komt de dag dat hij in de pas gaat lopen, zijn natuurlijke talenten in de kast legt en mee beweegt met wat anderen voor hem hebben bedacht?

Het werd me duidelijker dan ooit, hoe wij geleidelijk aan wellicht allemaal onze werkelijke talenten in de kast leggen, niet meer voelen, en ons vervoegen naar het systeem dat beloont als je het doet zoals anderen het willen.

Ik voel pijn voor al die kinderen, wiens talenten niet die waardering krijgen die het verdient. Wat hebben we het weer goed gedaan met zijn allen, om als robotjes onze kinderen het systeem in te duwen en ze te vertellen dat "het nou eenmaal zo hoort".

Ik voel nog meer passie en verlangen om met alle mensen aan de slag te gaan om hun eigen talenten weer te manifesteren. Om weer of meer brood te durven maken van je talent.
Het is toch bizar dat aangeleerde skills meer geld in het laatje lijkt brengen, dan je eigen authentieke talent! Het is ook niet waar denk ik, mits we volluit durven te gaan met onszelf weer te laten zien.

Onze echte ik, voor we besloten dat ons talent onze hobby is, en onze aangeleerde vaardigheden onze identiteit. Natuurlijk wringt dat. Natuurlijk doet dat pijn en zorgt het voor burn out, ziekte, passiviteit, depressies.

Op 10 feb 2019 gaan we aan de slag met dit principe. Meer brood maken van je talent door van angst naar moed te bewegen in alles wat je bent! Door los te maken wat er allemaal in jou geprent is wat niet meer werkt voor jou!

Zomaar is het ook jouw jaar dat je weer elke dag wilt genieten van wat je doet in het leven. Dat je elke dag er voor wilt gaan om jouw talent aan de wereld te geven. Zichtbaar te zijn met wie je bedoelt was te zijn!

De eerste stap is je besluit om dat nu eens helemaal te gaan doen. Dit besluit kan net zo krachtig zijn als dat je ooit besloot maar mee te gaan in de stroom.

De wereld heeft ons talent nodig. Het is al bedacht voor je geboren werd denk ik vaak. Alle talenten zijn nodig, dan is er een natuurlijk evenwicht. Stop met onderdrukken en maak weer of meer brood van je talent!

En taj dan komt mijn talent om de hoek. Al vanaf ik heel jong ben, zie ik alles. Ik kon echt uren gewoon observeren. Mens en dier zie ik helemaal zoals ze werkelijk zijn.  Alle maskers zie ik ook. Ik weet wanneer hetgeen je vertelt echt waar is, of dat je dat hebt bedacht. Ik weet wat jij nodig hebt om gezond te worden, meer energie te krijgen. Ik weet wanneer jouw idee past bij wie je bent of dat je het doet uit angst of overtuigingen. Ik weet hoe jouw bedrijf een succes kan worden. Heel zuiver hoor ik jou en steeds meer mag ik het ook weer helemaal horen. Ik kan jou en jouw talent naar het niveau brengen die je zoekt. Voorbij je verhaal, voorbij je aanpassing, terugbrengen in je absolute eigen ritme. Voorbij angst.

Verlang je daarnaar? Wil je er ook werkelijk wat mee doen? Boek dan een sessie bij ons, of loop mee in onze zondagthema's.

Hele fijne zondag!

Natascha 

Uit het vangnet van de angst stappen
Unplug & Slow Down

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
woensdag 19 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.