Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creëer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

De kracht van Twijfels?

 

Twijfels. 

Op welke manier laat jij jouw twijfels in je leven? Is het een moment van reflectie, is het een moment van bezinning, laat je jezelf triggeren, of verstart je het je, maakt het je onzeker? 
 
Een (hoog) sensitief persoon twijfelt vaak heel veel. De 100% gedachte (alles moet 100% kloppen, 100% eerlijk zijn, 100% rechtvaardig zijn etc) zorgt er voor dat er maar niet gekozen wordt als het niet 100% helemaal goed voelt. 

In de afgelopen weken heb ik met heel veel mensen gesproken die twijfelen of ze wel een changemaker  kunnen zijn. In de vraag ligt altijd het antwoord, anders heb je de vraag namelijk niet...

Toch blijven de twijfels.

Twijfels zorgen er vaak voor dat je voor de zekerheid maar terugvalt op je Automatische mind. Liever blijven doen wat je altijd deed, omdat je dan precies weet hoe dat er uit ziet.  Ookal weet je diep van binnen allang dat het niet meer waar is. Voel je je al lang helemaal vast zitten. Wat je doet inspireert allang niet meer. Je bent bore of burn out. Je hebt chronische klachten. Allemaal redenen dat wat je doet niet meer past, toch?!

De angst om niet te weten wat die andere stap dan inhoudt, zorgt er voor dat  ondanks alles heel veel mensen veel te lang blijven hangen in de automatische mind die meteen begint te ratelen als je twijfelt:
" ik ben nu eenmaal zo", of "ik heb dat ooit zo besloten en daar houd ik mij aan" of " laat anderen maar die gekke dingen doen, ik blijf nuchter en met beide benen op de grond" of  " mijn ouders deden het ook zo, dus ik ook"  of "wat zullen anderen er van vinden". Slechts een paar voorbeelden waaruit ik altijd de twijfels hoor, weet dat dit een argument is om maar niet verder te denken of te voelen.

In mijn leven ben ik mede door mijn werk heel veel mensen tegengekomen die spijt hadden van deze overtuigingen, toen het te laat was. Ze hadden nog zo graag ..... 
Veel mensen die ineens een nare boodschap krijgen, ernstig ziek worden, gehandicapt, of terminaal zelfs, vertellen mij allemaal het zelfde. Had ik maar geluisterd naar mijn innerlijke stem, hoe heb ik zo lang in deze baan of in deze relatie kunnen blijven hangen. Had ik maar gedaan waar ik altijd al zo naar verlangde...

Het leven is zo kort, wat maakt toch dat heel veel van ons toch kiezen voor die veiligheid, voor die automatische mind die je stuurt? 
Wat zorgt er voor dat we, als we twijfelen of we wel of niet een nieuwe stap moeten maken, dat we die stap juist vaker niet dan wel maken?

Waarom is die automatische mind zo ontzettend krachtig, dat die ons laat doen waarvan we allang weten dat we het niet meer willen?

Want immers, als we twijfelen, dan betekent dat, dat we door dat andere zo aangeraakt zijn, dat onze ziel er graag naar toe wil. Het wil het aangaan, het wil onderzoeken. het wil zich laten onderdompelen.

Maar die angst voor dat andere, dat onbekende, die consequenties...

Onze ziel liegt nooit, twijfelt nooit, weet het allang. Jij vaak ook als je echt durft te luisteren.

Waarom mag die automatische mind, die altijd beperkend is, dan wel winnen? In een leven dat zo kort is...

Ik ben nieuwsgierig naar jouw feedback over jouw twijfels en wat je dan doet. Ga jij verder of blijf je bij je oude besluiten?

Het kan mij helpen iets te begrijpen wat in mijn zijn wellicht te weinig aanwezig is. Ik volg altijd mijn ziel, hoe lastig  de stap soms ook lijkt, omdat ik weet dat het leven maar zo kort is. Omdat ik weet dat ik me dan zo veel lekkerder voel dan als ik mijn automatische mind volg. Daar zit zoveel in wat niet van mij is...

Omdat ik weet dat het ontwikkelen van mijn echte talenten het enige echte doel is in het leven, het geschenk dat ik dan weer mag doorgeven.
Omdat ik zo heb gezien hoe veel mensen spijt kregen...

Ik wil zo graag helpen om jouw eventuele automatische mind weer te verbinden met je zielsverlangens. Zodat je werkelijk leeft op jouw unieke manier. Iedereen die er voor kiest, vertelt na verloop van tijd hetzelfde verhaal " ik had het veel eerder moeten doen".

Ik wil zo graag begrijpen wat twijfels met jou doen, waarom je twijfelt en wat je dan besluit te doen of niet te doen.

Mail je mij? Super fijn. Dan kan mijn missie, mijn boek, Alternalive en onze Changemaker trajecten weer van groeien en beter van worden.

Mail je antwoord heel graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben jij nog op tijd?
Burn out, een kwestie van onderdrukte pijn en angs...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 25 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.