Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creƫer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Wat is de impact van jouw gedachten op de vorm van jouw leven?

Het moraal heeft alle levenslust en energie ingekapseld binnen de nauwe grenzen van haar denken. Daar kan het niet stromen, en zo is ze een echte oude droogpruim geworden. Haar hele manier van doen is fatsoenlijk, en stijf en streng, en ze staat altijd klaar om elke situatie zwart-wit te zien. Het moraal ligt in ieders hoofd op de loer, want we zijn allemaal opgevoed met starre denkbeelden over goed en kwaad, mooi en lelijk, aanvaardbaar en onaanvaardbaar. Het plopt zomaar op en het is zo belangrijk je iedere keer weer als je een mening denkt te hebben, dat dit slechts een produkt is van onze conditioneringen . En of dit oordeel nu over ons zelf is of over anderen, het weerhoudt ons te ervaren de schoonheid of de potentie van wat ons overkomt. Pas als we uitbreken uit deze kooi van conditionering en de waarheid van ons eigen hart bereiken, kunnen we het leven ten volle ervaren en zien zoals het werkelijk is. Osho

Zo zien we dat ook terug met onze gedachten over goed en fout. Nog voor we rustig de tijd hebben genomen simpelweg te luisteren of slechts waar te nemen wat er gebeurt hebben we vaak al ons oordeel klaar.

Gisteren vertelde ik aan iemand over "ons landgoed", onze plannen met het landgoed en hoe leuk het is om met een team samen te denken over de ongekende mogelijkheden op die prachtige plek.Nog voor ik mijn verhaal had afgerond, kwam hij met zijn oordeel, met zijn projectie, met zijn angsten en zijn denken ingekapseld in een "advies" waarin hij mij bijna trots vertelde dat hij altijd degene is met de kritische noot. Nog nooit was hij op een dergelijk landgoed geweest, nog nooit had hij uberhaupt nagedacht over het exploiteren van een dergelijk landgoed en toch had hij direct zijn mening klaar.

Herken jij dat ook in je omgeving of bij je zelf? Vol enthousiasme vertel je je nieuwe plannen, van je nieuwe aankoop, je nieuwe relatie of je scheiding en iedereen heeft er direct een mening over?

Als we goed luisteren naar de persoon met die zogenaamd krachtige mening, dan hoor je daar altijd het moraal tussen door. Bij deze persoon was het bijvoorbeeld dat hij waarschijnlijk zichzelf goedkeurt als hij de kritische noot altijd laat horen. Hij moet aantonen dat het idee beperkingen heeft. Hij moet laten zien dat hij er ook wat van weet.

Waarom eigenlijk? Waarom behouden we niet die opperste verwondering van een kind en het vermogen simpelweg stil te luisteren en rustig mee te kijken naar wat er werkelijk op dat moment aan het gebeuren is?
Wanneer zijn we gestopt met die pure verbazing, het enthousiasme, het laten gebeuren wat er aan het gebeuren is?
Wat heeft ons doen geloven dat wat er aan het gebeuren is, wat nog helemaal onbekend is, direct terug te moeten brengen naar een mening, naar een moraal, naar een bekend kader?

Welke nieuwe kansen zie je dan nog?
Welke leermogelijkheden ervaar je dan nog?
Welke groei is er dan nog aanwezig?
Leeft jouw leven dan nog wel of is het enkel gebaseerd op de automatische piloot.

Het moraal heeft alle levenslust en energie ingekapseld binnen de nauwe grenzen van haar denken. 

Het was ook werkelijk even zo dat deze man alle energie en levenslust uit onze volgende stap leek te kunnen halen. Absoluut overtuigd van zijn waarheid en identiteit kon hij werkelijk niet zien wat voor een kansen, groei en leermogelijkheden er ook voor ons klaarlagen.
Gelukkig weet ik inmiddels dat een dergelijke mening altijd een projectie is van de angsten van deze meningverstrekker zelf en niets met mijn plan te maken heeft, dus ik kon het rustig bij hem terug leggen. Ik vroeg hem naar zijn werkelijke ervaringen als beheerder van een dergelijk landgoed.... Natuurlijk had hij die niet. 
Ons denken is zo gebaseerd op oude herinneringen, conditioneringen en oude ervaringen, zonde toch als we daar ons leven helemaal op baseren?

Ik weet nog dat ik een tijd heb gehad dat ik dacht dat ik alles alleen moest doen, dat er niemand was die mij begreep. Zowel in het werk als thuis in de relaties met mensen voelde ik mij zo alleen, zo onbegrepen dat ik  ook de conclusie had getrokken dat ik het allemaal alleen moest doen. Het grappige is, dat je het dan dus ook alleen blijft doen en je continu mensen aantrekt die je hierin zullen bevestigen. Of je gedachte "dat je het allemaal alleen moet doen" is zo sterk in je geworteld dat je zelf steeds de situatie zo creeert dat je hulp of de aanwezigheid van anderen steeds weer afslaat. Want tja, anders kloppen je gedachten niet meer. 

Ons denken is dus niet alleen gebaseerd op het verleden, op oude herinneringen, het is ook nog zo krachtig dat we er heel veel waarheid uitputten. We maken er zelfs onze identiteit van " ik ben nu eenmaal degene die altijd de kritische noot zoekt of ik moet het altijd alleen doen".
Of zoals onze jongste, die gemiddeld vaker valt dan zijn broer echt kan uitschreeuwen "waarom ben ik altijd degene die valt en pijn heeft, waarom ik". Iedere keer als hij valt wordt hij bevestigd in deze gedachte, waardoor de kans steeds groter is dat hij er zijn identiteit van maakt " ach, ik ben nu eenmaal zo'n pechvogel".
Enig idee hoe zijn leven eruit kan gaan zien, als hij deze gedachte als waarheid vasthoud?!

Zo krachtig zijn onze gedachten!
En dus het verleden (toen we het begonnen te denken) kan zowel ons heden als de toekomst beinvloeden!
Immers " eenmaal een pechvogel, altijd een pechvogel".
Toch?

Wat zal er gebeuren als wij ons denken dan veranderen?

Alles verandert!


hobbels in je leven verdwijnen en het leven lacht je tegemoet.

Met ons denken bepalen we alles, dus kom je veel moeilijkheden tegen of vind je het leven best lastig, kijk eens naar de manier waarop je denkt. Kijk eens naar je bedachte identiteit.
Is het werkelijk van jou of was het een moraalridder die te vaak bij je is langsgeweest?
Kijk eens of je elke dag weer opnieuw naar de dag kunt kijken als een onschuldige baby. Zomaar ontstaat er ruimte voor heel veel nieuwe ontdekkingen, nieuwe ontmoetingen, nieuwe ervaringen!

De zomer vakantie is bij uitstek een periode om te reflecteren op je gedachten versus de werkelijkheid die jij creeert. Is de werkelijkheid zo als je je het je zelf gunt?  Zomaar kom je tot de ontdekking welke gedachten jou blokkeren werkelijk te genieten van dit leven in de vorm die echt bij jou past.
Zomaar kom je tot de ontdekking dat er altijd een spookje op de schouder zit, die je influistert als je iets niet goed genoeg doet.
Zomaar voel je ineens die afkeurende blik van vroeger waardoor je besloot een totaal andere richting in te gaan dan je diep van binnen wilde.
Zomaar lukt het je dan om je gedachten te veranderen!

Je bewust laten worden van je gedachten, je conditioneringen, je belemmerende factoren, en je beperkende oplossingen is helemaal mijn werk terrein. Ik geniet als we samen tot ontdekkingen komen die zo niet jij zijn, maar zo wel die gedachte. En als we deze dan loskoppelen van elkaar, zul je ontdekken hoe vrij en vrolijk je dan gaat voelen. Je zult gaan ontdekken hoe jij je toekomst een totaal nieuwe kleur kunt geven. Een kleur die jou wel blij maakt!

Ontdek in 1 sessie welke blokkade je het meest belemmert, het meest tegenhoudt te doen wat je al heel lang wilt. Voor slechts 99 euro laat ik je zien en voelen waar het bij jou op dit moment het meest om gaat en koppelen we deze gedachte los van je werkelijke ik.
Mail me even op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de dagen dat je in de zomer vrij bent, dan kom ik terug met wat opties)

In de zomer is het extra lekker om moeiteloos licht te schijnen op de thema's die je iedere keer maar weer in je leven tegenkomt!
(of is dat een beperkende gedachte (:-)).

Als ik weet dat mijn denken zowel mijn verleden, heden als mijn toekomst sterk beinvloed, dan ga ik toch veel meer aandacht geven aan mijn denken?! 
Dan is het moraal van mijn omgeving niet meer zomaar waar, maar toets ik het op wat er werkelijk gebeurt.
Dan hoef ik altijd mijzelf klein te houden met de kritische noot, maar gebruik ik mijn analytisch vermogen om de kansen verder uit te werken.
Dan ben ik niet meer degene die het altijd alleen moet doen, maar creeer ik een groep van mensen om mij heen die het samen met mij willen doen.
Dan ben ik niet meer de pechvogel, maar iemand die er van houdt om de grenzen van mijn kunnen te onderzoeken en iemand die bereidt is om risico's te nemen.

De energie stroomt weer, 

alles is weer mogelijk, lastige

Fijne zomerweek toegewenst waar je ook naar toegaat!

Van eenzaam Online naar samen Zijn
Hoe voed jij je innerlijke honger?

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
woensdag 19 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.