Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creëer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Vijf stappen om veel meer vanuit je eigen vrijheid te leven

Vrij zijn, werkelijk vrij durven zijn

Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren. De dag dat ik besloot om naar Suriname te gaan. Mijn vaderland te ontmoeten, mijzelf daarin te ontmoeten, roots te ontdekken die ik nog niet snapte. Maar ook de vrijheid die ik voelde toen ik alles had opgezegd. Mijn baan, mijn huurhuis, mijn auto verkocht, niet meer kleren dan in een rugzak paste, de rest van de meubels weggegeven. Ik had niet meer dan een rugzak, een vliegticket en 500 gulden op zak. Het gevoel van vrijheid dat mij toen aanraakte was verslavend. Zo licht! Waarom was het zoveel “beter” om wel die baan, dat huis, die auto te hebben als dit zo ontzettend goed voelde, vroeg ik me toen al af.

Nu voel ik mij lichter door heel veel waarheden omtrent voeding volledig los te laten. De onzin van de 3 grote maaltijden, het eten van brood, van 3 snacks tussen door. Altijd had ik er al last van, maar het zit zo in ons systeem ingebakken, dat ik me ergens altijd schuldig voelde als ik er niet aan mee deed. Het schuldgevoel overheerste mijn eigen gevoel van bijvoorbeeld helemaal geen honger hebben in de ochtend… Het nabootsen van gewoonten terwijl ik er een opgeblazen gevoel door krijg. Hoe heb ik dat negeren van mijzelf voor elkaar gekregen?

Ik weet vaak best heel goed wat ik echt wil, maar door de druk vanuit de omgeving kan ik me fors laten beïnvloeden. Het lijkt dat net alsof er een laag over mij heen schuift die krachtiger is dan ikzelf. Of dat ik een bril opgezet krijg die niet van mij is, maar waarvan uit ik dan wel ineens de wereld in kijk. Gelukkig ben ik me er nu van bewust en zet ik rustig die bril weer af. Schud ik de laag van me af.

Op dit moment werk ik veel mensen die niet de vrijheid durven te nemen om hun baan een totaal andere vorm te geven. Ze weten precies hoe ze het zouden willen, weten ook heel goed te benoemen wat er nodig is om de functie veel waardevoller en interessanter te maken en effectiever voor het bedrijf. Enorm veel frustaties en tegelijkertijd de absolute overtuiging dat je een functie niet kunt veranderen. Dat je dat beter niet kunt bespreken…

Raar toch?  Je weet wat er nodig is, maar je zegt het niet…

Jouw gevoel, jouw weten een ondergeschoven kindje maken???

Gisteren zat ik een docu te bekijken van de VPRO over de macht van de farmaceutische industrie. Duizend miljard winst per jaar… Een tablet dat 30 cent aan maakkosten heeft, wordt zonder problemen voor 500 euro verkocht. Een infuus voor 15000 euro per stuk. Ze beïnvloeden alle sectoren met hun indoctrinatie.  Bijna iedereen ziet dat heel veel medicatie niet geneest, vaak zieker maakt. Er is bijna niemand meer die niet een aantal mensen in zijn omgeving heeft zien doodgaan of heel zwak zien worden door bijvoorbeeld de gevolgen van chemo. En toch, dank zij deze wel doordachte en super gefinancierde marketingstrategieën, kiest het gross toch voor chemo of bestraling als de diagnose kanker wordt gesteld…

Nog heftiger vond ik het dat de  echt bevlogen onderzoekers die al hadden vastgesteld dat de medicaties vaak niet werkten voor hun patiënten, bleven zoeken naar oplossingen binnen hetzelfde niveau. Nieuwe medicijnen maken. Terwijl we ook al lang weten dat alle ziektes ontstaan door toxiciteit in emoties, in omgeving, in voeding, in stress. 

Je vrijheid werkelijk durven pakken, is dus eerst werkelijk bewust worden van al die lagen die om je heen zitten die niet van jou zijn.

Maak de volgende 5 stappen eens 40 dagen een onderdeel van je dagelijkse dag en besluit het anders te gaan doen als het niet meer klopt:

1) Sta eens 3x op een dag stil en vraag je af of het geen je doet werkelijk is wat jij zelf wilt of dat je het hebt overgenomen van een ander. Gewoon 3x per dag voor de dingen die zo normaal lijken en luister naar je echte ik!

2) Wordt je bewust van je interne monoloog over dingen die op het werk niet werken, maar die iedereen zo doet. Dit kan echt zoiets simpels zijn als "alles bij de koffieautomaat besluiten". Het is in sommige bedrijven echt een cultuur geworden dat "jij maar bij de koffieautomaat had moeten zijn, want dan had je het ook geweten". Dit gebeurt zomaar al jaren, elke dag.... Kijk eens wat je zou kunnen doen, om dit weer om te draaien naar een goed gesprek elders.

3) Wordt je bewust van de brillen die je draagt van een ander. Had je oma bijvoorbeeld veel invloed toen je klein was? Was haar wil wet? Zeker weten dat je dan haar bril regelmatig opzet als je een klus moet aanpakken of het huishouden.  In haar tijdgeest was het advies zomaar een hele goede, maar geld dat nu ook nog? Benoem de brillen, zet er een aktiviteit achter wat deze bril je laat zien en vraag je af of je dat nog nodig hebt. Zeker als je HSP-er bent zul je ontdekken hoeveel brillen je van anderen hebt leren opzetten. 

4) Kies er eens voor om je dagritme 40 dagen totaal anders te doen. Bijvoorbeeld intermittend fasten in te voeren, waardoor je maar twee maaltijden per dag eet tussen 12 en 20 uur en de rest van de dag niets eet. Wordt je bewust van wat het met je doet als je dag niet meer zo gevuld is met eten.

5) Gun jezelf de vrijheid om elke dag iets te doen wat je altijd al wilde, maar maar niet aan toekomt. Wordt je bewust van je energie, als je werkelijk die dingen doet waar je zo ontzettend blij van wordt. Wordt je bewust van je energie als je het toch niet doet.

Je Vrijheid weer durven pakken is ook het thema van de workshop van deze zondag 14 oktober. Zomaar heb jij er ook behoefte aan om in veel meer vrijheid je leven vorm te geven zoals het echt, werkelijk bij jou hoort! Er zijn nog een paar vrije plekken, dus wellicht sluit jij je in vrijheid aan? Het is van 10 tot 16 uur in de Buitenkans in Almere. Leuk als jij ook veel meer vrijheidselementen wilt toevoegen aan de vorm van jouw leven!

Fijne woensdag!

 

Natascha

100% Switch
Ook korte metten maken met jouw blokkades als HSP-...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 25 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.