Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creëer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Stel dat ik stop, wat moet ik dan?

Stel dat ik stop met wat ik nu doe, wat moet ik dan?

 

Dan heb ik geen baan meer

Dan stopt mijn onderneming

Dan heb ik geen geld meer

Dan kan ik mijn huis niet meer betalen

Dan heb ik gefaald

 

De vraag “ stel dat ik stop…” maakt alles al duidelijk. Je moet stoppen met wat je nu doet of in iedere geval hoe je het doet.

Ook maakt het duidelijk dat de kans groot is dat je niet gaat stoppen. Want je bouwt met het woord “stel dat” alle voorzichtigheid in, niemand (zo denk je) zal doorhebben dat je wilt stoppen in de vorm waarop je nu werkt, leeft, onderneemt.

Welke remmen zitten er dan allemaal op het proces van onderzoeken, van toelaten dat je dit niet meer wilt?

Ik begin te geloven dat alleen dit al een burn out kan veroorzaken, of in iedere geval je zo doodmoe kan maken dat je het helemaal niet meer ziet zitten.

“Ik kan niets” is ook een gedachte die uit deze zin kan blijken. Of ik heb geen waarde. Mijn waarde wordt bepaald door mijn werk. Door het geld wat ik verdien.

Vaak als we moe zijn en sensitief, dan kunnen we in zwarte gaten schieten. Zwart gevoel van “niets is mogelijk” of   “ maar eigenlijk kan ik niets, dus ik kan beter blijven zitten waar ik zit”.

Enig idee waar deze zwarte gedachten vandaan komen. Enig idee hoe je er vrij van kan komen en gewoon weer stappen kan gaan zetten in de richting van het geen werkelijk bij jou hoort?

Wij wel.

Het wordt ons steeds duidelijker hoe diep beelden over hoe het hoort bij sensitieve mensen zijn ingegrifd. Alsof ze zijn ingebrand en ze hierdoor waar zijn geworden. Elke dag weer toets jij alles op die beelden, zonder dat je het door hebt. Elke dag wordt je bevestigd dat jij niets anders kunt dan wat je nu doet.

De stap naar iets anders is dus op zoek gaan naar die beelden in je leven die er voor gezorgd hebben dat jij denkt dat je niets kunt, dat je maar beter kunt blijven waar je zit ook al wordt je er niet gelukkig of blij meer van.

Wij zijn ons er in de afgelopen jaren heel bewust van geworden dat het geen 1 op 1 verhaal is. Dus dat het beeld dat in jou vastzit, niet zomaar te relateren is aan de gedachte dat je niets anders kunt doen dan wat je nu doet. Er zitten behoorlijk wat kronkels en driedubbele dwarsverbanden in.

Daarom een jaartraject voor diegenen die weten dat ze het anders willen, soms doodmoe zijn van wat ze nu doen, maar nog geen idee hebben “wat dan of hoe dan”.

En misschien zit in stoppen niet het antwoord, maar in het creëren van je eigen vorm. Er is zoveel meer mogelijk als we in het onbekende durven te gaan staan en durven toe te laten wat zich dan laat zien.

Zoveel meer, je zult versteld staan over de  mogelijkheden die ineens zichtbaar worden, waardoor jij echt gaat weten wat je dan wel wilt!

Een jaar voor jou, om zichtbaar te krijgen wat je remt. Om voelbaar te krijgen waar je werkelijk naar verlangt en om dat dat helemaal zichtbaar vorm te gaan geven.

Je zult echt voelen, dat je veel meer bent dan dat je dacht dat je kunt!

23 september starten we dit jaar traject. Zomaar dit jaar wel met jou!

lik voor de details hier: 

 

Autofagie
Over het verkeerde Stigma dat op HSP-ers rust

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 25 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.