Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creëer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Optimaal jezelf zijn

Dag dag lieve jij!

​Fijne Feestdagen!

Zo vlak voor de feestdagen toch nog wel een laatste groet van mij. Een jaar waarin ik dankbaar op verschillende manieren van jullie heb mogen leren, heb mogen samenwerken, heb mogen mee reizen, mee mogen puzzelen en verbinden.

WAt ben ik dankbaar dat jullie allen op mijn pad kwamen, op het moment dat het nodig was! DANK hiervoor.

Ook super dankbaar dat  ziekte en vermoeidheid plaats maakte voor steeds meer energie, helderheid en kracht. Wat was het een wonderlijk mooi jaar voor mij! Ik bewoog meer en meer naar mijn echte ik, mijn optimale ik.

We sluiten over 4 minuten onze deuren om tot rust te komen van een jaar dat alles van ons vroeg. Tot 2 januari 2019. Even gewoon zijn!

Maar vertel eens hoe was jouw jaar? Kijk jij wel eens terug hoeveel moois je tussen de bedrijven door hebt mogen ontvangen? Hoeveel wonderen er tot jou kwamen?
Soms lijken ze ondergesneeuwd onder alle nare dingen, moeilijke opdrachten, vervelende berichten, maar vaak als je terugkijkt zie je alles ineens in een ander licht.  Het is de perfecte tijd om het eens allemaal op te schrijven, te schilderen of te tekenen, te zingen of wat dan ook jouw manier is, je zult gaan ontdekken hoeveel meer je kreeg da
n je dacht!

Zo is het mij zooo ontzettend duidelijk geworden wat de boodschapper, het cadeau van mijn ziek zijn is geweest. Zonder al die uitdagingen was ik nooit zo ver gekomen met het uitzoeken wat ons als mens nu werkelijk drijft, wat we werkelijk nodig hebben. Ik was gewoon meegegaan in de stroom van het onbewuste en had nooit zo intens genoten van alles om mij heen. In alles wat we ontmoeten zitten zoveel nieuwe kansen en mogelijkheden, als we maar bereid zijn om uit het drama te stappen...

In deze dagen met een lege agenda reflecteer ik graag op wat het jaar me bracht en laat ik tot me komen wat zich in 2019 mag manifesteren.

Ik doe het graag met vuur, met stilte, met zijn en met het verder schrijven aan ons boek " voorbij elke vorm". Mijn jaar was zoooo mooi! Ik hoop het jouwe ook. 

Dit jaar gaf ik mij over.  " I Surrender" was mijn thema. En ik mocht ineens alles zien en alles weten. Ik zag hierdoor ineens wat het werkelijk betekent om 99% uit energie te bestaan en slechts 1% uit fysieke stof.


Het was heel gaaf om te zien dat al die energetische lagen een andere aandacht nodig hebben om te herstellen dan die fysieke (buiten) kant waar we met zijn allen vaak veel te veel op kunnen focussen. De auto, de goede baan, het mooie huis, het perfecte gezicht kan ons helemaal uit onszelf halen, onszelf vergeten.  Dat ik bijvoorbeeld tijdens een kundalini les allerlei lagen van mijzelf tegenkom als ik me "gewoon" overgeef aan de oefening.  Dat ik niet direct in aktie hoef te komen als het even niet zo lekker voelt. Dat het er gewoon mag zijn. En dat je dan ontdekt dat het er ineens niet meer is of dat ik in een andere laag terecht ben gekomen. Dat ik tijdens de REBOOTS met 60 uur vasten letterlijk heel veel blokkerende lagen zie wegsmelten. Dat ik mij tijdens vorige  selfhealings pogingen te veel had gericht op het piepkleine stukje fysiek in plaats van de 99% energetische frequenties waaruit ik besta. Ik zag het ineens, voelde het door me heen stromen en ik wist wat ik nodig had om werkelijk uit die diepe vermoeidheid te komen. Sporten was niet mijn vorm, in stilte wandelen wel. Bootcampen hoorde niet bij mij, die heerlijke buitenlucht wel. 

Welke vormen of aktiviteiten hoorden eigenlijk dit jaar niet bij jou? En welke wel?  Wat doe je het meest en waarom? Klopt de balans voor jou? Wat zou je graag volgend jaar nog veel meer van doen en welke laat je lekker los? Schrijf het eens op, maak het visueel, voelbaar, wordt je bewust.

Intuitief had ik in de jaren hiervoor alles al om mij heen had verzameld dat mij kon helpen om in het harmonische ritme van mijn kern frequentie te komen,  in mijn werkelijke kracht. Maar pas toen de crisis in mijn gezondheid op een hoogte punt kwam, durfde ik werkelijk te gaan doen naar wat ik echt nodig had en zette ik alles wat ik al had verzameld veel bewuster in:

Levend Water als zuivere verbinding tussen alles en iedereen. Water is overal: in de cellen van ons lichaam, in de lucht om ons heen, in de oceanen, meren en rivieren. Het was belangrijk voor het ontstaan van de aarde en de geboorte van ons zonnestelsel. Water vormt de rode draad in ons bestaan, maar we denken er zelden bewust over na. Dit jaar raakte het water mij dieper dan alle andere jaren en snapte ik nog diepere hoe belangrijk Kangenwater is. Niet alleen het technische verhaal erachter. Niet alleen dat het vrij is van toxische stoffen, dat het zeer krachtig is in haar antioxidanten werking. Maar wel dat zuiver levend water als Kangenwater ons helpt om in het ritme te komen van onze energetische frequentie. Het helpt ons te stromen, niet te verstarren. Het helpt ons op te ruimen wat ons als energetisch wezen blokkeert. Het helpt die verbindingen te maken die werkelijk bij ons horen, doordat we zuiverder horen, zien, proeven, ervaren als we dit Kangenwater drinken. Hoe kunnen we echt gezond worden tot op dit diepe niveau als het water niet zuiver is zoals de natuurlijk het ooit aan ons gaf?! lees verder

Hoe belangrijk is water voor jou? Hoe voel jij je als je een tijdje voldoende water hebt gedronken? Heb je aandacht voor het soort water wat jij drinkt? Ben je je bewust hoe helder je wordt als je je hersenen voedt met levend en zuiver water? Enig idee hoe aquariumvissen zich voelen als het water niet meer schoon is? Zo voelen je hersenen zich ook. Alleen soms ben je er zo aangewend, dat je niet meer opmerkt dat het veel beter kan...

Wonen in een Harmonieuze woon en werkplek.  We zijn het soms vergeten hoe verstoord onze werkplek en woonplek is. Het lijkt bijna normaal om in deze chaos te zijn van trillingen die helemaal niet bij ons horen. Het is immers al zo lang aan de gang die verstoring. Bijna de norm geworden zelfs... Hoe wonderlijk logisch is het eigenlijk nog dat onze woon en werkplek vrij mag zijn van verstorende energieen als straling, familiepatronen, overtuigingen. Voor mij meer dan logisch, een must zelfs omdat ik echt elke verstoring kan voelen, wordt afgeleid, ziek wordt zelfs. Hoe prachtig is het dan dat je in aanraking komt met de MAXiiMUS, die in staat is om alle negatieve vormen van energie, die ons ziek en moe kunnen maken, om te zetten in positieve energie die je dichter bij jezelf brengt?  Iedereen die een beetje gevoelig is, voelt wat de MAXiiMUS aan harmonie in het huis kan brengen. Liefde op het eerste gevoel! Wonen en werken in een stralingsbelastingvrije omgeving is een subtiele luxe en heel zeker een missing link in  de aanpak van heel veel burn out, onbekende klachten en chronische ziekten. lees verder

Zomaar heb jij ook al lang gemerkt dat je op bepaalde plekken in het huis of op je werk niet graag bent. Wat is daar dan waardoor je je minder prettig voelt?  Wordt je er bewust van. Zijn de mensen, de geuren, de kleuren of is er iets wat je niet ziet maar wel voelt?
En welke plekken wordt jij echt vrolijk, blij, voel je je veilig? Was je vaak genoeg op die fijne plek?  En wat zou je nodig hebben op die plekken die minder prettig voelen? Wordt je bewust, dan weet je alle antwoorden!


- Dit jaar bereikten we nog meer mensen met onze "Helder inzicht Sessies"  en ons " HSP Jaartraject" die op zoek waren naar hun eigen vorm, wilden ontleren, vrijkomen van alle vormen van sabotages. En tijdens elke ontmoeting hierin ging ik zelf ook dieper, begreep ik beter mijn eigen stuk hierin, kreeg ik keer op keer een "HELDER INZICHT" . Kon ik het veel beter loslaten en ook weer beter begeleiden.
Wat was het soms zo verdrietig om te zien als mensen zich bleven saboteren, gewoon niet uit hun verhaal of niet meer werkenden keuzes wilden stappen. Wat was het lastig soms ook te zien voor mij dat alle klachten dan ook weer terugkeerden.Sabbotage.... Ik weet allang dat iedereen zijn eigen tijd heeft om wel los te laten, wel te herstellen, wel beter te worden, wel andere keuzes te maken, maar in dit ongeduld heb ik nog wel wat te leren...

Zomaar heb jij je saboteurs al lang ontmoet, maar lijkt het toch nog steeds beter om bij die saboteurs te blijven. Reflecteer er eens op, klopt het echt of ben je enkel bang voor het onbekende? Het zit een beetje in onze cultuur om te stoppen bij angst. We kunnen behoorlijk risicomijdend zijn. Al van kleins af aan hebben we soms gehoord dat we direct moeten stoppen als mama ergens bang voor is. En in de jaren daarna leerden we dat we bijvoorbeeld alles moeten verzekeren... Maak vrienden met je saboteurs door ze uit te nodigen je te helpen over je angsten pf blokkades heen te stappen ipv ze vast te houden. Welke saboteurs nodig jij dan uit?

We introduceerden het begrip "ontwinden" omdat ik ineens zo helder dag hoe we ons in allerlei bochten kunnen draaien om maar goed gekeurd te worden en hoe het terugdraaien naar je oorsprong geen recht lijn is, maar een tegengesteld kronkelproces. In de zondag sessies ontwinden we op verschillende thema's die zo simpel lijken en tegelijktijd zo ontzettend veel impact hebben gehad op de keuzes in ons leven. Op de resultaten ook...

VRaag je lichaam eens zich te ontwinden, of je geest. Ga gewoon eens zitten en geef je lichaam de vrijheid. Laat de teugels los! 
Wat kom jij tegen in deze beweging?


Meer en meer ondernemers die we ontmoetten bepalen nu gelukkig wel hun eigen succesfactor, hun eigen ondernemersvorm, hun eigen aantal diensten, zonder dat dat "conform de norm is" of zoals " Facebook het pretendeert". HSP Marketing, HSP ondernemerschap werkt zo anders, volgend jaar begeleiden we je daar weer graag bij!

HEb jij enig idee hoe vaak je per dag wordt gevoed met een beeld van een "succesvolle" ondernemer? Heb je wel eens nagedacht of jij dat ook wel zo wil? En wellicht heb je al een beeld over jouw succesfactoren? Spreek ze eens voorjezelf uit... Mag je dit van jezelf? Hoe voelt het om deze succesfactoren aan te trekken?

 En tja, je raad het misschien al, door al deze gesprekken met al deze ondernemers voelde ik ook diep van binnen steeds meer mijn eigen goedkeuring voor mijn volstrekt eigen vorm van ondernemen. Zoals wij het doen doet niemand het! Maar het voelt zo goed, zo ons, zo mij! Steeds gelukkiger voel ik mij in deze totaal vrije vorm en blij dat ik het mag doorgeven aan iedereen die ook zijn eigen vrije manier wil ontdekken, manifesteren, zijn. 

Voel jij je vrij, onbevangen? Wat heb je nog nodig?

En Tja als sluitstuk ontdekte ik dit jaar de stam van mijn zijn, van mijn basisgezondheid. Om werkelijk in mijn natuurlijke ritme te komen, om werkelijk diep te herstellen was het voor mij zo belangrijk om in een "Natuurlijke en krachtig Metabolisme te zijn" door in ketose te leven, ketonen aan te maken.

Langzaam maar heel zeker zie ik alle zieke processen in mijn lichaam zich ontwinden. Alles functioneert beter en beter... Ik word meer en meer Optimaal Mijzelf...

In 2019 wordt dit zeer mogelijk ons hoofdthema. Het is zo diep verstopt geweest dat we met ketose zoveel processen in ons lichaam weer optimaal kunnen laten werken, het stof mag er helemaal af!  Begrijpen wat ketose werkelijk is. Ontdekken hoe het proeft en voelt om in ketose te komen. Ontdekken hoe je met vasten naar je diepste ik, je diepste gezondheid, je optimale ik kan brengen.

Stel je eens voor hoe heerlijk het is om je elke dag zo krachtig, vrij en energiek te voelen?!  Zou in ketose leven iets voor jou zijn? Wil je het eens onderzoeken?  Op 18 en 27 januari organiseren we er een lunch over... Het gaat veel verder dan de gerechten op Facebook....

Zomaar voel je door al deze vragen hoe vast je nog zit. Hoe vrij je al bent, of hoe verder je wilt gaan naar een Optimaal jezelf zijn... Zin om het samen met ons te doen?

Het HSP jaar traject biedt heel veel inzichten, kansen en mogelijkheden. Maar zomaar voel je dat je er dieper en langer in wilt zitten om het helemaal te zijn.

Onze Retraite " OPTIMAAL JEZELF" van 10 tot 16 maart 2019 wordt  daarom wonderlijk mooi. Samen het onbekende in. Wat zich allang aan je wil laten zien misschien. Samen met Mira Maas. Daniel van der Zee, Sandra de Vos, Wim Massop  en zo maar nog een aantal professionals die zich in de komende dagen willen verbinding om jou in je meest optimale kracht te zetten. Lees er hier meer over.

Tot 1 januari 2019 is er een mooie vroegboekkorting van 225 euro op deze reis naar jouw optimale zelf! Dus wil je eigenlijk allang zo iets doen, schrijf je dan hier  NU in
 


Tot slot wil ik je uitnodigen om in deze tijd van stilte, rust, verbinding en reflectie naast het bewust worden van hoe je je voelt en wat je kiest eens te luisteren naar dit prachtige lied van Daniel van der Zee:

Een hele mooie tijd toegewenst en zomaar tot 2 januari!

Liefs Natascha

NB de prachtige foto van mij werd gemaakt door Anita Neve, fotografie. Zij verstond de kunst om mij mijzelf werkelijk te laten zien!
Hoe rijk wil jij worden in 2019?
Optimale gezondheid? Ga Vasten!

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 25 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.