Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creƫer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

11 stappen om onzichtbare brokken in je leven zichtbaar te krijgen en te transformeren!

11 stappen om onzichtbare brokken in je leven zichtbaar te krijgen en te transformeren!

Voorjaarsvakantie, natuurlijk leuke dingen doen. Ietwat gehinderd door een forse rugblessure moesten we op zoek naar lichte, simpele uitjes zoals Musea bezoek. Na wikken en wegen, overleg van voors en tegens werd het het Corpus in Leiden. Een wandeling door het lichaam, dat moest toch kunnen met iemand die niet kan liggen, zitten of staan.

De wandeling was leuk, goed gemaakt voor de kinderen van 8 en 10 die meer willen weten, al kromde ik mijn tenen regelmatig met de voorlichtingsprogramma's van de overheid die zo ver van de waarheid liggen. Ik hoopte maar dat de kinderen die niet teveel zouden lezen of zien. Want dat medicijnen echt genezen bijvoorbeeld, van die waarheid hou ik ze graag ver weg. Ook de voedingsprogramma's lieten te wensen over. Mijn pizza-en-friet lover van een zoon die kwam als zeer gezond uit de bus (want een snackje af en toe moet echt kunnen) en mijn zoon die plaatjes koos met groenten, fruit die hij het echt het liefste de hele dag eet, kreeg een tik op de vinger (let op de suikers in fruit en groenten).

Echter toen ging het over de ogen, de hersenen en de manier waarop plaatjes verwerkt worden. Kort gezegd, we zien de plaatjes op zijn kop en onze hersenen draaien ze om zodat we ze recht op kunnen zien.

Ik keek naar die plaatjes, keek naar hoe ze werden omgedraaid in mijn hersenen en werd toen heel erg misselijk. Iets in mij vertelde mij dat ik dit, precies dit, nu mijn hele leven doe. Mijn zienswijze omdraaien zodat anderen het rechtop zien. Omdraaien zodat anderen het begrijpen. Begrepen willen worden en daardoor al mijn eigen waarheden omdraaien. Mijn ik omdraaien dus.

Met een brok in mijn keel.

Ik zie ineens de wazige gezichten van de mensen om mij heen als ik ze vertel over een wereld die geen grenzen kent. Over een wereld waarin geld alleen maar ondersteunend is en de banken niet hoeven te bestaan. Waarin huizen tegen kostprijs worden aangeboden, omdat iedereen het recht heeft om te wonen zonder zorg, zonder een baan te moeten aannemen om het wonen maar te kunnen betalen. Waarin werk gedaan wordt omdat het voldoening geeft en puur vanuit de talenten die al zichtbaar waren in de eerste jaren na de geboorte van het kind. Waarin gezondheid een geboorterecht is die voor iedereen beschikbaar is en waar iedereen volledig vrij gebruik van kan maken.

Ik zie de boze en verwarde gezichten om mij heen als ik ze vertel dat ze niet eerlijk zijn, zichzelf voor de gek houden, mij voor de gek houden, niet doen wat bij hen past. Volgens de norm ben ik dan te klein om dat te benoemen, dus ik ben brutaal, onaangepast, raar en vreemd.

Ik zie mijzelf nog jonger zitten in een gymzaal met allemaal kinderen die gymen. Ik hoor mijzelf denken, afvragen waarom al die kinderen aan het gymen zijn. De meeste kinderen hebben er geen plezier aan, maar het moet. Vol verbazing blijf ik zitten kijken naar al die maskertjes om mij heen.

Ik zie mijzelf in zoveel situaties eigenlijk niet begrijpen waarom grote groepen mensen er in geloven of in iedere geval allemaal datzelfde doen.

Ik zie een overledene gewoon op haar kist naar mij knipogen en mij vertellen dat het gaat goed met haar. In alle blijdschap vertel ik het aan de mensen om mij heen die zo'n verdriet hebben. Nog net krijg ik geen tik om mijn oren, maar hoe raar ben ik weer.

In die paar seconden zag ik tal van beelden aan mij voor bij schieten die mij lieten zien hoe ik de wereld, zoals ik het eigenlijk waarnam, steeds beter had leren omdraaien voor de anderen. 

Hoogsensitiviteit, ja. Maar deze oplossing, deze manier van overleven was mij nog niet zo duidelijk gemaakt als tijdens die wandeling in de hersenen. Mijn waarheid, mijn waarnemen, mijn weten en mijn zijn omdraaien zodat een ander het aan kan.

Absurd eigenlijk en wat een energie moet dat gekost hebben. 

Vanaf dat moment van inzicht ben ik mijn plaatjes weer gaan terugdraaien. Raar gevoel om gewoon je waarneming niet meer te beoordelen, te veroordelen, te veranderen, te verzachten en al helemaal niet meer om te draaien.

Mijn hele leven lang voel ik al dat ik van "de andere kant van de wereld of wellicht van een compleet andere wereld" kom. Met het hoogsensitiviteits principe, door de trainingen die ik er over volgde en over gaf,  ben ik heel ver gekomen in de oplossing. Maar dit beeld, van het omdraaien van mijn waarneming zodat anderen het recht op kunnen zien, had ik nodig om nog meer in mijn kracht en in mijn energie te komen. Grappig ook is dat daarna mijn rugklachten veranderden, verhevigden en nu langzaam maar zeker aan het oplossen zijn.

Een diepe transformatie, die ik nooit zal vergeten!

Dank zij het ROER OM traject waarin ik veel mensen begeleidt in het transformeren van angsten, blokkades, overtuigingen, diepgeworteld gedrag,  plopt er nu ook bij mij elke dag, elke week wat los, in mijn lijf, mijn hoofd, mijn gedrag, mijn angsten, mijn geest, dat zo niet bij mij hoort, maar waar ik zo aangewend was geraakt. En het fijne vind ik dat het zo bewust gebeurt, dat het niet meer de kans gaat hebben om er weer in te sluipen. Dit gevoel, dat misselijk makende draaiende gevoel, dat heeft zich zo helder aan mij laten zien, ik kan niet meer terug naar dat gedrag wat erbij hoorde! Best lastig omdat je er zoooo aangewend bent geraakt, dat je hele lichaam, je zijn, je argumentaties zich op een onzichtbare manier balans hebben gevonden met deze "omdraai" keuzes. Draai maar eens een dik plastic touw terug, dat jaren lang gedraaid heeft gezeten in bijvoorbeeld een schommel of een vlecht. Maak dat maar weer recht zoals het eigenlijk bedoelt was te zijn... Kost wat moeite he?! Maar omdat je weet hoe het was, en hoe lekker dat voelt, kan je het gewoon weer voor elkaar krijgen!

Met een brok in mijn keel laat ik los wat niet meer bij mij hoort. Afscheid nemen wat zolang bij je was is heerlijk als je voelt dat je het niet meer nodig hebt!

Wil jij ook die diepe onzichtbare brokken, zichtbaar krijgen, zodat je ze echt voor goed kunt loslaten of kunt transformeren naar een hoger doel? Ga dan aan de slag met de volgende 11 stappen. Doe het met aandacht, rust en respect voor jezelf!

1) Kies voor een zachte, rustige en schaarse voeding die puur is. Eet deze elke dag of kies voor (sap)vasten

2) Drink warm water elk uur een paar slokjes

3) Zoek elke dag de stilte op om verbinding te voelen met wie jij werkelijk bent of bedoelt was te zijn. Zit stil, mediteer, wandel met aandacht, fiets, zolang het maar in stilte is. Slaap voldoende door rond 22 uur in je bed te liggen. Sta in de stilte van de ochtend op, gebruik de kracht van dit moment van de dag.

4) vraag jezelf elke dag " wat heb ik nodig vandaag"l

5) luister naar het antwoord ook al duurt het een tijdje voor je het antwoord krijgt. Schrijf de blokken op die zichtbaar worden

6) vraag in die stilte om een plaatje waarom het niet zo gaat zoals je wilt en kijk hoe je daar gekomen bent. Schrijf de blokken op die zichtbaar worden

7) vraag in die stilte een plaatje van je krachtigste ik en verbindt je daarmee

8) Kijk hoe je daar bent gekomen, vraag hoe je daar kunt komen en maak die stappen die je ziet of hoort.

9) Kijk dan naar je onderneming, je werk of je leven en voel hoe deze past bij deze krachtige ik, of juist helemaal niet Schrijf de blokken op die zichtbaar worden

10) Vraag om een plaatje hoe jouw onderneming, jouw werk, jouw leven er werkelijk uit kan zien.

11) Verbindt je met dit plaatje en vraag hoe je hier kunt komen.

Maak de stappen niet te snel, doorleef elke stap, gun het tijd. Een paar dagen, een paar weken zolang als jij voelt dat je bij een bepaalde stap moet blijven. Schrijf alles op in een schriftje, een dagboek en natuurlijk het liefst met een blauwe pen op wit papier. Wees niet bang dat je het iets vergeet. Maar tijdens het schrijven gebeurt er soms nog meer en dat gebeurt gemakkelijker als je schrijft met een pen op papier.

Gun jezelf rust in deze fase, overweeg echt een detox of vastenkuur.

Mocht je ook de kracht van de groep hierin willen gebruiken, doe dan mee aan onze Roer Om Traject in maart of mei (www.alternalive.site)

Wij hebben gezien, gemerkt en dus aan den lijve ondervonden dat het gezamenlijke nog veel meer brengt dan wanneer je dit alleen doet. Bel ons als je  meer over het zeer krachtige ROER OM traject wilt weten 06-83215063.

 

 

 

 

 

 

Teveel prikkels in je hoofd?
Jij weet het, maar IETS houdt je tegen?

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
woensdag 19 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.