Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creëer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Leer er maar mee leven

 “Leer er maar mee leven” was het zogenaamd wijze advies van mijn arts. “De pijn en de vermoeidheid kunnen we nog best lang behandelen met medicijnen”.

 

Wat ben ik er nu dankbaar voor, dat hij het me zo vertelde. Mijn innerlijke kracht werd hierdoor naar boven gehaald. Ik voelde zo duidelijk dat er het anders kon dan hij vertelde, al had ik nog geen idee hoe. Het bracht me in beweging, het liet me onderzoeken, het leidde me naar een totaal andere, onbekende weg in het leven. Een weg waar ik me nu zo ontzettend gelukkig op voel.  Een weg waarop ik mijn eigen vorm ging creëren, langzaam, met ups en downs. Een weg, ver van mijn comfortzone.

Het is mij duidelijk geworden dat zolang je in de comfortzone zit, je vaak niet voldoende prikkels ervaart om werkelijk op pad te gaan naar die andere weg. Het leven daagt je dan niet uit. Ik moest het wel anders gaan doen, ik werd gelukkig wel uitgedaagd.

Nu ik terugkijk op al die jaren, dan zie ik zo hoe mooi het leven voor je kan zijn als je die uitdaging aangaat. Toen ik besloot het ROBOT leven achter mij te laten en te zoeken naar mijn werkelijke missie in dit leven, ging ik leven…

Dus als je je missie gaat volgen, ga je pas werkelijk tot leven komen?

Ja, dat is mij nu wel duidelijk geworden, want je missie is de reden dat je leeft toch?!

Zonder missie dus geen leven? Ja persoonlijk denk ik van wel.

Het is voor mij alsof ik uit een soort mist stapte van een door anderen gecreëerde waarheid van goed en slecht, van gezond en ziek, van succesvol en onsuccesvol,

Langzaam schudde ik het van mij af, die waarheden en ging ik op zoek naar de mijne. Wat werd die ontdekking waardevol, voor mij. Het pad dat zich ontvouwde was grillig, onverwacht en vol met nieuwe uitdagingen waar ik nog nooit iemand iets over had horen zeggen. Maar ik herstelde, had niet meer elke dag pijn, terwijl ik gestopt was met medicatie.

Dat ik dit moest delen, was zo logisch voor mij. Ik dacht er eigenlijk niet lang over na. Het was iets van binnen dat naar buiten kwam.

Soms lijkt het zo weinig zeggend, de naam die je kiest voor je praktijk, voor je product, voor je onderneming. Vitaal door Balans was een naam die ik nu al weer jaren geleden in een flits koos. Niet lang over nagedacht, geen uren of maanden wikken of wegen, nee, de naam was er gewoon ineens. Ook Her-inneren, kwam in eens opduiken, ik werd er blij van, dus het was goed.

Nu stromen langzaam alle ervaringen, alle ontmoetingen bij Vitaal door Balans en Her-inneren samen in Alternalive. Voedingsadviezen, traumabehandelingen, litteken belastingen, vaccinatiebelastingen, stralingsproblematiek, chronisch ziek, emotionele blokkades, mentale strubbelingen. Alles wat je kan tegenhouden om je hoogst mogelijke, je missie, te ontdekken en te leven.

Wat heb ik ontzettend veel geleerd en kunnen doorgeven! En wat zijn er veel mensen die worstelen met het leven werkelijk te durven leven.

Het werd me steeds duidelijker waarom dat gevecht vaak zo groot is en zo vaak niet wordt gewonnen. De krachten van buiten zijn zo ontzettend groot.

Wat was ik blij toen ik in aanraking kwam met Kangenwater die een stukje rust in mij bracht, heldere energie gaf, rotzooi opruimde. En hoe ontzettend gaaf was het toen we het begonnen uit te delen. Het bracht ook anderen helderheid, heling, rust.

Wat was ik blij met de Maxiimus die ook zo in haar intentie heeft om heling te brengen aan de wereld door de negatieve straling weer te harmoniseren en de liefde in het huis weer te laten stromen.

Langzaam breidde mijn droom zich uit. Ik zag het al voor mij, grote groepen mensen die weer in het leven durven staan vanuit hun authentieke stuk. Grote groepen mensen die weer durven te delen met elkaar, weer werkelijk met elkaar praten, samen durven te groeien.

Alternalive ontstond, weer ogenschijnlijk zo maar een naam, maar een die elke dag meer verbinding maakt met mij, met mijn ziel. Mij bezighoudt, mensen op mijn pad brengt, mijn droom meer en meer zichtbaar maakt. Op een onzichtbare manier was ik er kennelijk altijd al mee bezig. Zelden las ik een roman, bijna altijd was ik hongerig naar verhalen, wetenschap, wijsheid die te maken hadden met echte mensen en verbindingen tussen mensen. Werkelijke verbindingen.

De honger naar authenticiteit was groot.

Ook  zie ik hoe veel ik altijd al observeerde, naar mensen keek, me afvroeg hoe zij het leven leefden. Op vakantie gaan was voor mij nooit een verlangen, reizen door een land en de mensen werkelijk ontmoeten wel. Dankbaar ben ik dan ook voor de tijd in al die landen waar ik werkte en woonde. Wat leerde het mij veel over alternatieve vormen van leven, van samenleven, van zijn.

Alternalive, werkelijk leven en werken zoals het bij je past, vrij van belastingen, van overtuigingen en van patronen die je soms niet meer opmerkt. Tot leven komen, werkelijk leven, je eigen vorm vinden, je eigen balans.

Een wereld helpen creëren die zo zuiver is, dat ziektes en vermoeidheid weer een zeldzaamheid worden. Waar angsten weer plaats hebben gemaakt voor moed, voor plezier, voor zijn.

Waar werken er weer een is van samen werken, samen denken, samen groeien en waar  concurrentie niet meer nodig is.

In onze Blue Zone Experience Centers wordt het mogelijk gemaakt om je weer te Her-inneren hoe het is om Vitaal door Balans te zijn en om van daar uit steeds meer een eigenwijs, Alternalive leven te leiden met elkaar.

In onze workshops vindt je thema’s die je vrijmaken van alles wat je hebt aangeleerd, wat je belemmerd, die je leiden naar het onbekende waar al het moois nog verborgen ligt en zich pas laat zien als jij er klaar voor bent.

Kijk regelmatig op onze agenda https://www.alternalive.site/agenda als jij ook je missie meer en meer wilt leven.

Mijn persoonlijke ervaring is echt, dat als je kiest voor het hoogst mogelijke, je wereld gaat bruisen van energie!

Gun jij jezelf het hoogst mogelijke in dit leven?
Het HSP Tijdperk is aangebroken, wordt dus zichtba...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 25 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.