Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creƫer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Hoe voed jij je innerlijke honger?

Hoe voed jij je innerlijke honger?

Omdat we bang zijn voor wie we werkelijk zijn, missen we onze bestemming, wat ons slachtoffer maakt van een honger die we zelf creeeren. Het resultaat is een lusteloos leven, dat is losgemaakt van het werkelijke doel van de ziel. Wanner je echter de moed hebt om je leven de vorm te geven vanuit de essentie van wie je bent, dan kom je werkelijk tot leven. Dawna Markova

Deze tekst las ik vorige week toen ik mij af vroeg of ik werkelijk die baan moest nemen als interim manager om eens en voor altijd vrij te komen van schulden uit het verleden. 
Een lusteloos leven leefde ik ooit, toen ik mij onbewust had overgegeven aan de wereld zoals het mij geleerd is, zoals ik het om heen zag en waar ik ook nog best goed in was. Een leven waar in ik echter mijn hart helemaal niet kwijt kon, die ik saai vond en weinig uitdagend. Alleen ik wist toe niet beter en dacht dat ik het best goed deed.
Ik had immers geen vergelijkingsmateriaal met een leven dat avontuurlijk was, dat soms elke dag nieuwe uitdagingen liet zien, dat je ver buiten je comfort zone bracht en je elke dag laat voelen waartoe je allemaal in staat was als je niet beperkt werd tot de rol van een functie. Het  diepe gelukzalige gevoel als je doet wat je van nature altijd al aantrok.

Een lusteloos leven. Losgemaakt van het werkelijke doel van de ziel.

Ik denk dan zelf aan de koetjes en de kalfjes gesprekken, de verplichte functioneringsmomenten met je leidinggevende, de vastgeroeste relatie, wonen waar je geboren bent of niet te ver weg. Je weet van te voren al precies wat er gaat gebeuren, wat er gezegd gaat worden, wat er gedaan moet worden. Alles is al bekend en dus veilig en fijn?!

Een lusteloos leven. Losgemaakt van het werkelijke doel van de ziel.

Dolgelukkig zijn als je de prachtigste truien haakt of unieke stoelen timmert of helemaal blij wordt van dansen elke dag en dan toch kiezen voor een veilige boekhouders functie, een keurige secretaresse, managers of meester rol of iets anders wat van nature helemaal niet je ding is?
Je doet je functie prima, je hebt alles geleerd wat er voor nodig was, dus je kan het vaak echt, maar het leven zit er niet in. Jouw ziel, jouw werkelijke ik die sprankelt, energie geeft, blijdschap doorgeeft ontbreekt.
Je hebt een goeddraaiende business waarvoor je het leven leven hebt uitgesteld?
En Innerlijke honger ontstaat.

Ik ben er van overtuigd geraakt dat onze ziel gevoed moet worden met hetgeen waarvoor we in de wieg zijn gelegd. Wat iedereen je ook vertelt, leert en zegt, alles is in aanleg al aanwezig in de wieg (en misschien nog wel eerder). We kunnen hopen of dromen dat ons kind president wordt of advocaat, we kunnen hem naar de beste scholen sturen om hem te schaven, te  kneden en te schuren om  het helemaal voor elkaar te krijgen dat hij het ook wordt. En dan, als dit niet zijn zielsbestemming was,  wordt de innerlijke honger zichtbaar. Onrust ontstaat, depressie, overcompensatie, passiviteit,  burn out, of in de vorm van een eet, drink of gameverslaving bijvoorbeeld. Of anderen krijgen de schuld van je onrust, van het niet voldaan voelen. Ziekte kan ook ontstaan als je in conflict leeft met je werkelijke ik.
De honger moet gestild worden, en als we niet luisteren naar de innerlijke signalen, dat blijven we bezig deze honger te stillen met de verkeerde middelen. We jagen dan bijvoorbeeld financiele vrijheid na "want dan komt de rest vanzelf". We voeden ons met teveel zoet of vet, met TV kijken of hard werken om maar niet te voelen wat onze honger ons werkelijk wil vertellen. Ook kan het zijn dat de relaties die we kiezen ons helpen niet te hoeven luisteren.

Waarneming

Als je gewend raakt aan het gevoel van deze innerlijke honger en deze altijd op dezelfde manier stilt, dan zul je waarschijnlijk nooit ontdekken dat je ziel schreeuwt om jouw aandacht. Jou echt wil laten zien waar het het voor jou om draait. Wat je werkelijk hier te doen hebt.
Een rekening als die van vorige week, is zo'n kans moment. Niet dat de rekening niet betaald moet worden (helaas (:-)), maar dat je na zo'n schrik moment gewoon even weer terug gaat naar jezelf, naar je ziel en gaat luisteren wat je werkelijk nodig hebt. Dat je in stilte gaat waarnemen zonder oordeel, zonder angst, zonder oplossingen, om te zien wat er werkelijk aan het gebeuren is. 
In mijn geval merkte ik dus dat er nog altijd als "vangnet" de oude vorm van werken in mijn systeem zit als oplossing. Het was echt het allereerste wat ik bedacht toen ik die rekening zag en de bank mij niet wilde helpen. Het is  zo lang de oplossing geweest voor mij als ik even niet genoeg geld had. Harder gaan werken, meer gaan werken, twee banen tegelijk, dingen doen waar ik helemaal niet zo blij van werd. Direct viel ik weer in die automatische oplossingen piloot. Situationeel oplossen en zo snel mogelijk ook! 
Ook nam ik waar dat ik al een tijdje zo toe ben aan een volgende stap in mijn leven, maar die stap maar niet leek te kunnen maken. Alsof iets mij tegen hield. Alsof ik dus nog steeds in mijn achterhoofd een "B" plan had, het vangnet, die mij achteruit trok.

Kansen en mogelijkheden
Een crisis creeert nieuwe kansen en mogelijkheden als je er naar wilt kijken, herken je dat? Bijvoorbeeld iemand die een ernstige ziekte onder de leden heeft, kan ineens 

gaan nadenken over de inhoud van zijn of haar leven. Een levensbedreigende ziekte maakt het leven ineens heel aantrekkelijk en ineens is er wel ruimte om dingen anders te gaan
 doen, te gaan beleven, te gaan zijn. Een kleine groep mensen maakt van deze diagnose echt een kans om het leven nu wel die invulling te geven waarvan ze altijd al van droomden. Ik ken er een aantal die van ziek, zwak en misselijk het stralende toonbeeld van een gelukkig mens zijn geworden. Werkelijk hun zielsbestemming zijn gaan uitoefenen.
Of de kansen die ontstaan als er een reorganisatie wordt aangekondigd en jij bijna zeker zal worden ontslagen. De kans om te gaan onderzoeken wat je nu werkelijk wilt. Ik ben er zeker van dat je dan gaat ontdekken dat dit niet het werk of de werkgever is waar je nu echt (nog) zo blij van werd. De mogelijkheid is ontstaan om meer vorm te geven aan zoals het voor jou werkelijk klopt. Je hoeft dan "enkel" het oude los te laten en er gaat een wereld voor je open die je waarschijnlijk nog niet voor mogelijk had gehouden. Zo anders dan wanneer je er in bijt dat het niet eerlijk is dat jij, als trouwe werknemer, nu wordt ontslagen terwijl je zo veel jaren voor de organisatie hebt gewerkt. Dan zie je enkel het oude en is er geen ruimte voor die nieuwe kansen die er altijd zijn!

Loslaten
Zo besloot ik mijn oude oplossingsgedachte " ik kan altijd weer terug in een management functie in het bedrijfsleven als ik geld nodig heb" voorgoed los te laten. Ik weet immers allang dat het mij als mens geen goed zal doen om binnen organisaties te werken die geen echte ruimte bieden aan mensen zoals ik. Ik weet dat allang! Bizar eigenlijk dat ik dat dan toch nog steeds als een optie in mijn hoofd hield!
Het was belangrijk om die deur voorgoed te sluiten om de volgende stap, die zich allang had voorgedaan, volledig te kunnen omarmen. Niet meer met veiligheidsmarges, niet meer met vangnetten, maar met hart en ziel er voor te gaan.
Mijn zielsbestemming. Ik heb het ook allemaal zelf moeten ervaren en ondergaan om er helemaal voor te kunnen gaan wellicht. Ik heb zelf moeten ontdekken hoe gruwelijk de bijwerkingen van medicijnen werkelijk zijn om de kracht van het zelfhelend vermogen te gaan onderzoeken en oplossingen te vinden die wel werken zonder bijwerkingen. Ik heb zelf zo ontzettend moe moeten zijn, om te ontdekken hoe energie werkelijk werkt en hoe je dat weer kunt laten stromen. Ik heb mezelf uit het bedrijfsleven moeten ontslaan om te ontdekken hoe mooi je dag kan zijn als je het op je eigenwijze manier invult. Dat uurtje factuurtje niet bij mij hoort, maar een thema ontspannen uitwerken met een client of een groep wel.
En ik ben mijn innerlijke honger nog beter gaan begrijpen. Ik wil veel meer mensen met die innerlijke honger begeleiden naar hun eigen kracht, naar hun eigen leiderschap, naar hun werkelijke gezondheid. Veel meer!
En tja, wat is het dan leuk om in een week tijd weer een aantal mensen te ontmoeten die dat ook willen. Waarvan ook de ogen gaan twinkelen als ze praten over hun zielsbestemming, over hun levenswerk, over datgene waar ze zo voldaan door voelen en waardoor hun innerlijke honger helemaal is gestild.
Ze zijn tot leven gekomen door afscheid te nemen van het lusteloze, de kansen en de mogelijkheden die zich voordeden te pakken en te kiezen voor wie ze bedoelt waren te zijn!

Allemaal natuurlijk super coole ROER OM materie!  
Gaat jouw hart en jouw ziel tekeer als je dit leest, dan is het mogelijk de juiste tijd voor jou om hier mee aan de slag te gaan. Zelf of met ons!

We starten met een nieuwe groep mensen die ook uit het  "lusteloze leven" willen stappen en weer alle kansen en mogelijkheden willen leren zien en uitwerken om werkelijk tot leven te komen en verbinding te maken met hun zielsbestemming op 24 september 2017! Als het heel erg meezit direct in het Groene Hart van Nederland, anders eerst in Almere op de prachtige ecologische plek de Buitenkans. In 10 groepssessies, 2 prive sessies en alle andere begeleiding die jij nodig hebt, om ook weer werkelijk tot leven te komen staan tot je beschikking. 
We reizen met je mee tot je voelt dat je weer staat!
Het ROER OM gaat verder een community worden voor iedereen om te delen met iedereen die ook die volgende eigenwijze stap aan het maken is in zijn leven,werk of relatie.

Vroegboekprijs van 1111 euro pp en deze is geldig tot  1 augustus 2017
Daarna wordt het elke week 150 euro duurder tot de eind prijs van 1795 euro die geld vanaf 1 september 2017.
Deze groep gaat bestaan uit 20 personen.
De prijs is incl. de benodigde begeleiding tijdens de reis, 10 groepssessies, 2 prive sessies, vegetarische soep en salade, voedende lekkernijen en drankjes.
Eventuele overnachting, avondeten en ontbijt in overleg.

Zo ontzettend leuk om hier aan mee te doen, dus popel je al een tijdje, denk je hier al een tijd over na. Dan deze keer wel mee gaan doen met het jaar programma!
Bel even om te toetsen of het werkelijk bij jouw verlangen om het anders te gaan doen past!

Wellicht tot gauw,

Natascha en Wim

06-83215063 of 06-23379983
Wat is de impact van jouw gedachten op de vorm van...
Vraag jij je wel eens of het je blij bent met het ...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 25 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.