Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creëer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Gun jij jezelf het hoogst mogelijke in dit leven?

Het hoogst mogelijke aan jezelf gunnen, durf jij dat?

Het hoogst mogelijke, dat zich soms al jaren laat horen ergens van binnen, door een ervaring, een ontmoeting, een hobby. Ineens is het je helder wat je wilt of wat je heel diep heeft geraakt. De honger naar meer is bijna onverzadigbaar. Je verzamelt er van alles over. Je kan niet wachten tot je dat boek binnen hebt, die workshop hebt gedaan, die you tubes hebt kunnen afluisteren. Je smult er van in al je cellen.

En iedere keer weer laat het zich aan je zien. "Kiekeboe, daar ben ik weer"

Zelf heb ik dat met het delen van wat tot mij komt op onverwachte manieren. Heel veel jaren geleden gaf ik een lezing voor een kleine 350 mensen. Over persoonlijke ontwikkeling en de kansen die elke dag voor je liggen.

Ergens tijdens die lezing nam het bezit van me. Ik verliet de lijn van mijn van te voren bedachte verhaal. Ik stapte in een energie die mij leek te leiden. Ik voelde dat het veel meer was dan een lezing, het was veel groter. De energie die vanuit mij vrij kwam was zo krachtig en zo heerlijk, het voelde aan als een flow van zonne energie, op precies de juiste warmte en kracht. Alles klopte.

Een saaie lezing van 1,5 uur, waar veel luisteraars verplicht naar toekwamen, werd een bizar succes. Steeds meer werd er echt geluisterd, steeds meer. Het applaus was groots en gemeend, de complimenten daarna maakten duidelijk dat ik hen had geraakt in hun hart, in hun ziel.

Tot jaren daarna hoorde ik over deze lezing en over hoe ik hen geraakt had.

In de jaren die volgden, vergat ik nooit dat gevoel en het werd mij steeds duidelijker wat mijn missie is in dit leven. Communicatie vanuit de ziel met de ziel, die alles al weet. Verbinding maken met dat stukje van jou, je onderneming of je bedrijf waar alle verlangens, wijsheid en mogelijkheden opgesloten liggen en soms door lagen van verdriet, overtuigingen, angst, gebrek aan energie , gezondheid of een gebrek aan zelfvertrouwen niet (meer) zichtbaar zijn.

Verbinding maken met huizen en de ziel van het huis weer transformeren naar het hoogstmogelijke.

Verbinding maken met bedrijven die het eens zo goed bedoelden, werkelijk een bijdrage leverden en ineens volledig zijn verzand in enkel nog een money race.

Verbinding maken met moeder aarde en haar oorspronkelijke zielewens weer helpen ruimte te geven na al het geweld dat over haar heen kwam.

Poeh he, vanuit ons collectieve overtuiging dat we bescheiden moeten zijn, dat we ons hoofd niet moeten uitsteken boven het koren, was dit een pittige ontdekking. Verbinding maken met alle zielen, om zo te helpen de samenleving weer in balans te krijgen,

Met mijn toenmalige coach besprak ik met het schaamrood op mijn kaken mijn gedachten hierover, want het klonk zo arrogant. Hij glimlachte en vertelde mij dat het klopte, dat alles wat ik er over vertelde resoneerde met mijn zielsopdracht, mijn missie.

Dankbaar was ik voor dat gesprek, het gaf me ruimte om verder te creëren richting mijn hoogst mogelijke. Ik werd begrepen, mijn ziel jubelde.

Steeds meer vorm krijgt het nu, het hoogst mogelijke, al zijn er soms bergen en andere hindernissen die mij uitdagen de stappen kleiner te maken, langzamer aan te doen, anders in te vullen. Maar iedere keer als ik op een dergelijke hindernis terugkijk, snap ik waarom ik die horde zo hard nodig had. Wat ik nog te leren had in het werkelijk gaan staan voor hetgeen waarin ik zo geloof.

Steeds meer ook, ontmoet ik mensen die ook zo'n vervoering hebben over iets dat ze graag in het leven willen neerzetten, willen laten zien, willen delen. Die ook al verschillende ontdekkingsreizen hebben gemaakt om hun ziel te voeden. Die best wel wat consequenties hebben moeten dragen, om vrij te komen wat zo niet meer bij hen past. Prachtig die kracht die dan vrij komt. Zij gunnen zichzelf het hoogstmogelijke en werken daar naar toe. Soms elke dag, soms staat het even stil, maar het is niet vergeten en het blijft aandacht trekken op al die onverwachte manieren.

Super leuk is het om met deze groep aan de slag te gaan, samen te denken, co creëren, samen te groeien naar het hoogst mogelijke.

Zelf gaf ik mij pas echte toestemming toen ik begrepen werd door mijn toenmalige coach. Op de een of andere manier was dat nodig om de deuren naar mijn ziel werkelijk te openen.

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat dat voor heel veel anderen mensen ook geldt. De goedkeuring van een ander, het begrip van een ander, het meedenken door een ander helpt in het zetten van de stappen die je eigenlijk al lang(er) kent, hebt gevoelt, van binnen bruist. Alles wat Alternalive aanbiedt is op deze ontdekking gebaseerd. Wij reizen mee naar jouw hoogst mogelijke en helpen je de hordes te overstijgen.

Maar het allerbelangrijkste is, is dat je jezelf het hoogst mogelijke gunt en de transformatie daar naar toe aangaat.

Gewoon doen, loop gewoon in de richting, dan komt het helemaal goed!

Mocht je nu ook aan de slag willen gaan met jouw werkelijke power en helemaal zichtbaar willen worden kijk dan in onze agenda zomaar zit er eentje bij die zo past bij jouw moment van nu.

Een leuke is wellicht  de Advanced MasterCLass HSP in al haar Power en Zichtbaarheid die 2 keer per jaar wordt gegeven. Misschien nog meer bij je passend is een jaar er voor uittrekken en gedurende dat jaar alle workshops, trainingen volgen die jou steeds meer leidden naar doen waarvoor je hier bent. 

Maar weet dat je het ook zelf kunt, als je maar helemaal in jezelf gelooft en gewoon elke dag een stap de goede richting op maakt.

 

 

 

Advanced

Zelf sabotage en terugkerende klachten
Leer er maar mee leven

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 25 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.