Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creëer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Durf jij te vragen wat je echt nodig hebt?

Durf jij te vragen wat je echt nodig hebt?

Paniek in het bos!

Het gerucht doet de ronde dat de Beer een dodenlijst heeft. Iedereen vraagt zich af wie er op zou staan. Als eerste vat de Ree de moed om naar de Beer te gaan en hem te vragen:

‘Zeg Beer, sta ik op die lijst?’

‘Ja’, zegt de Beer, ‘ook jouw naam staat op de lijst.’

Vol angst draait de Ree zich om en vertrekt. En werkelijk, na twee dagen werd de Ree door gevonden.

De angst onder de bosbewoners stijgt en de roddels over de vraag wie er op de lijst staan worden met het uur spannender.

Het Wilde Zwijn is de eerste die zich niet meer in bedwang kan houden en de Beer opzoekt om hem te vragen of ook hij op de beruchte lijst staat.

‘Ja’, zegt de Beer, ‘ook jouw naam staat op de lijst.’

Verschoten van angst neemt het Wilde Zwijn afscheid van de Beer. En ook hij werd twee dagen later dood gevonden in het bos.

Alleen de Haas durft de Beer nog te bezoeken. ‘Beer, sta ik ook op de lijst?’

‘Ja, ook jij staat op de lijst’.

‘Kun je me daar afhalen?’

‘Ja natuurlijk, geen probleem’.

Durf te vragen. Wees niet bang voor het antwoord. Het zou wel eens heel erg mee kunnen vallen!

In Nederland worden we groot gebracht met het aanmatigende zinnetje: ‘Die vraagt, wordt overgeslagen’. Laat voorgaand verhaal je helpen om juist wel te vragen. Wie niet vraagt krijgt namelijk ook niets 😊

Een les die ik van mijn vader heb geleerd was de volgende: ‘Als iets uit je hart komt, dan kan niemand boos op je worden’. Het duurde nog wel een tijdje voor ik hem helemaal had begrepen en toe kon passen. Maar hij klopt als een bus.

Tijdens het jaartraject van Alternalive (‘Het Roer Om’) komen we hier regelmatig op terug. Het is belangrijk vanuit je hart te durven spreken zonder angst dat het stuk wordt gemaakt. Gegarandeerd dat je dat kunt na afloop van dat jaar.

Burn-out: eigen schuld dikke bult?
Changemakers gezocht!

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 25 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.