Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creƫer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Begin with the End in Mind

Begin with the End in Mind

Begin with the end in mind, was een opdracht die ik kreeg van mijn toenmalige coach Stephen Covey.

Samen met mijn collega's in het Hoger Management van de multinational waarvoor ik toen werkte waren we een zogenaamde transformation traject ingegaan met deze toen zeer beroemde coach.

Samengekomen op het prachtige Costa Rica, in een hotel dat zo mooi was dat het mijn adem soms benam als ik er rond wandelde.

Ik was nog geen dertig, de jongste van het team en de enige vrouw. En ik was hongerig naar meer te begrijpen, meer bewustzijn, dus super dankbaar voor deze cursus met deze man.

Tot ik de opdracht kreeg na te denken over Habit 2 " Begin with the end in mind". Ik kreeg het koud, ijskoud, rillingen en ik zag eigenlijk helemaal niets bij die opdracht.

Dat was raar zo vond ik omdat ik eigenlijk al zoveel dingen deed die paste in woordje succesvol. Ik verdiende meer dan 200.000 dollar, had een prachtig huis op Barbados en was verantwoordelijk voor meer dan 1700 mensen in het Caribisch gebied. Ik vloog van het ene paradijselijke plekje naar het andere. En ik had een fijne relatie.
Als expat zou ik zo doorgaan, elke 2-3 jaar een vervolgstap in carriere, teamomvang, salaris, grootte huis en secondaire voorwaarden...
Dus ja, het was heel duidelijk waar ik naar toe bewoog. Rijk mijn pensioen in en dan ???? Was dat " The End"?

Ik vroeg aan Stephen Covey of hij mij kon helpen in mijn verwarring en het beeld wat ik niet helder kreeg.

Echter mijn vraag, zo zei hij, was niet voor deze cursus geschikt. Een aparte coachsessie zou hiervoor nodig zijn.
Dat kwam er helaas niet van, en gisteren herinnerde ik mij het ineens dit voorval.

En ik zag gisteren ook wat er toen misging of leek te gaan. Ik had nog nooit beelden gezien bij wat ik wat voelde. Ik had het nog nooit om mij heen gezien. Niet de juiste mensen of situaties ontmoet om het te leren begrijpen, dus ik kon het ook niet zien.

Net als die boot van Columbus, die niet gezien werd door de Indianen, terwijl het er al wel voer.

En ja daar maakt het ROER OM het verschil. We gaan juist naar beelden die er nu nog niet zijn. Je zit vast om bepaalde redenen, je voelt dat je verder kunt, maar het lukt niet. Je voelt dat er veel meer kan in jouw vakgebied, jouw leiderschap, jouw coaching, jouw praktijk, maar je kunt er niet bij.

In het ROER om zitten allemaal mensen die dat gevoel hebben, en nog geen beeld kunnen maken van wat ze voelen.
In het ROER OM stappen we in die energie, in die kracht zodat we werkelijk volledig transformeren en op dat andere niveau zichtbaar wordt wat daar bij hoort voor jou als individu, maar zo maar ook als groep.

Mogelijkheden die we nu nog niet kunnen bedenken en daarom maar niet in die beweging lijken te komen.

Samen denken, samen laten gebeuren wat zich voor doet, samen iets vrij maken waarvan we het bestaan nog niet kennen, maar wel eigenlijk al weten.

Het ROER OM, als jij ook behoefte hebt aan die nieuwe fase in je leven of werk.!

www.alternalive.site

Jij weet het, maar IETS houdt je tegen?
De Mens als Deel van het Geheel

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
dinsdag 26 mei 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.