Alternalive

Inspirerende blogs die passen bij het thema van Alternalive: natuurlijk gezond zijn, blijven of worden. Hoe creëer je een gezonde leef en werkomgeving? Hoe realiseer je je eigen Blue Zone thuis of in je bedrijf? Alle middelen en mogelijkheden hebben we bij de hand; we hoeven alleen maar te leren ze toe te passen.
Hoe kom je goed uit een burn-out. En voor bedrijven antwoord op de vraag: hoe verlaag je het ziekteverzuim?

Leer wat bepaalde voeding met je doet. Begrijpen hoe je je lichaam weer in topconditie brengt. Leer wat vetverbranding doet ten opzichte vasn koolhydraatverbranding (ketonen en ketose).

Hoe kom je in je eigen kracht? Hoe kom je zo dicht mogelijk bij je eigen 'ik'. Hoe kan ik mijn talenten (her)ontdekken en toepassen. Hoe richt ik mijn leven in om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik leuk vindt? Hoe wordt ik zichtbaar en kan ik het maximale uit mijn talenten halen? Ja, ook financieel!

Als je in resonantie bent met jezelf....

Nee, er is niets fout gegaan. Nee ik ben je niet vergeten. Nee, je hebt geen blog gemist. Het was gewoon even wat rustig vanuit mijn kant. Wat vroeger dan de meesten ben ik even in een soort winterslaap geweest om de relatie met mijzelf te versterken. Weer een resonerende relatie maken met mijzelf...

Een diepe, herstellende slaap kwam toen ik die toestemming gaf die elke dag veel meer uren vroeg dan ik van mijzelf gewend was. Ik gaf me er aan over. Had het nodig om alle slaap in te halen die ik in de rest van mijn leven had gemist. En sinds ik weer op een oeroude manier mijn voeding tot mij neemt, voel ik dat mijn hele lichaam diep aan het herstellen is van een leven leven dat niet bij mij hoorde. Door meer en meer in ketose te leven, kom ik werkelijk tot leven. Mijn hersenen komen in de nacht tot een diepe rust. Mijn lichaam heeft volledig ruimte voor een complete reset in de nachtelijk uren. Niets meer dat haar verstoord. Ik ben hierdoor nu overdag zeer productief, zeer helder van geest en kan in twee uur alles doen waar ik voorheen misschien wel 6 tot 7 uur voor nodig had.
De relatie met mij zelf is zo veel beter  geworden, de relatie tot voeding een hele fijne. Ik verhoud mij steeds gemakkelijker op mijn eigenwijze manier, in rust en ontspannenheid.

Dankbaar!

In het afgelopen jaar had ik als thema “Surrender”. Een thema waarover ik steeds meer leerde in de Kundalini yoga dat er  verschillende levels zijn van pijn, van verdriet, van ziekte die je kunt loslaten als je er gewoon aan overgeeft. Niet in de zin dat je in je pijn gaat zitten, of je in je ziekte, maar in de zin dat je je overgeeft aan dat wat zich laat zien gedurende het proces. Maar ook niet in de zin dat je het gaat negeren, doen alsof er het niet is. Dat doen er veel en blijven zo elke keer weer hun klachten terug krijgen. Immers je luistert niet en het lichaam vraagt om hulp. Door wel echt te luisteren heb ik mijn pijn en mijn existentiële vermoeidheid opgeruimd door eindelijk volledig in overgave toestemming te geven aan mijn lichaam en de signalen die het gaf gewoon te volgen. Ze waren lastig soms, onbegrijpelijk vanuit mijn aangeleerde waarheid ook, maar tijdens dit proces van overgave ontvouwt zich steeds meer mijn heldere echte waarheid. Het is overigens nog steeds alsof het zich steeds vollediger aan mij durft te laten zien, nu ik steeds minder vastzit in oude patronen, veiligheid, angst, pijn en vermoeidheid.

Misschien wel elke dag nu, ontpopt zich een beeld van iets dat ik als waarheid had aangenomen, omdat het me zo vaak is verteld. Die beelden blijken helemaal niet waar te zijn voor mij. Ik had ze in de buitenwereld opgepikt en verinnerlijkt, met alle consequenties van dien. Nu laat ik ze een voor een los.

De zogenaamde waarheid over koolhydraten bijvoorbeeld. Het is niet waar voor mij en wat ik nu begin te zien voor heel veel anderen ook niet.  Ze veren op als ze het grootste gedeelte van de koolhydraten buiten de deur laten en  weer in hun natuurlijke ketose en vetbranding komen.  Van jong tot oud. Ook zij maken stappen die ze eerst nooit hadden gedurfd. Het zelfvertrouwen, de verbinding met hen zelf wordt weer gevoed, waardoor ze ook met anderen totaal andere verbindingen kunnen maken.  Resonerende, voedende relaties met alles en iedereen.

Mini-samenlevingen in balans vanuit eigenheid en innerlijke talenten die zichtbaar worden. 

Maar wat krijg ik veel reacties van mensen die zich vastbijten in die aloude aangeleerde waarheid en bijvoorbeeld waarschuwen voor de gevaren die een tekort aan koolhydraten met zich meebrengt. Of mij willen houden aan hetgeen ik 2 of 3 jaar geleden adviseerde. Voortschrijdend inzicht is soms ook niet gewenst vanuit een veiligheid minnende houding. Daar waar alles altijd het zelfde moet zijn...

Kijk om je heen, wil ik dan roepen. Kijk naar mij of liever gun het jezelf minimaal 5 tot 100 dagen eigen Keto ervaring om pas daarna werkelijk te kunnen weten of het een waarheid van jouzelf is of een waarheid van de wereld die het maar wat fijn vindt als jij elke dag de hele dag honger hebt (of moe en ziek bent).

privt
Vermoeidheid, slaapproblemen, ontstekingen, hersenproblematiek, ADHD, Autisme, depressie, kanker, Alzheimer ze hebben er allemaal baat bij als jij ketonen aanmaakt, je hersenen voedt met ketonen en meer in ketose leeft. Bewezen, we weten het al sinds 1930! Alleen vinden we de 100% switch soms wat lastig...

Hoe mooi spekt het echter de kas van de levensmiddelen industrie als jij in plaats van in ketose (en dus geen suikerdips meer ervaart, geen crashes meer krijgt) gemiddeld 15.1 keer per dag wat (moet) eet? Hoeveel snacks moet jij niet klaarmaken of in huis om je minimaal elke twee uur zo te voeden dat je niet bibberig of misselijk wordt? Hoe vaak moet jij hiervoor naar de winkel? En natuurlijk wordt je bibberig, misselijk, zweverig als je lichaam gewend is om elke 2 uur wat te krijgen…

Het is mij duidelijk geworden op welke gespannen voet ik stond met de zogenaamde aangeleerde waarheid. In mijn studies van Orthomoluculair therapie, Bioresonantie therapie, Natuurgeneeskunde en Voeding, Gewichtsconsulente, Transformationele Coaching vergaten ze een  zo belangrijk proces te benoemen waar iedereen zo van kan opknappen en in zijn kracht kan komen. Ketose! 

Hoe handig is het voor de farmaceutische industrie dat jij een eet en leefgedrag aan gewend bent en hierdoor langzaam maar zeker diep vermoeid wordt, pijn of steeds meer chronische ziekten ervaart. Meer dan 2 miljoen mensen chronisch ziek. Het spekt duurzaam weer een andere kas…

En hoe prettig is het als jij het vertrouwen in jezelf kwijt bent, vermoeid, uitgeput, ziek en op zoek blijft gaan naar zekerheden buiten jezelf. Je bent zoveel gemakkelijker aanstuurbaar! De veilige baan waar je je hart niet in kwijt kan, maakt ongelukkig en onzeker, je durft niet meer, dus je blijft. De ziektekostenverzekering, de hypotheek zo hoog mogelijk, maakt dat je niet van baan kunt veranderen en trillerig bij je werkgever blijft. De partner waarvan je al lang weet dat hij niet bij je hoort...

Het is zo aangetoond dat als je om externe redenen (zekerheid, hypotheek, inkomen, aanzien, bewijs aan ouders of partners) je werk doet, het je nooit echt gelukkig maakt. Je ook thuis niet helemaal tot rust komt en geniet van al die dingen die je hebt verworven. Je blijft immers afhankelijk van dat genen wat buiten aan je gegeven wordt. Je blijft snakken naar die goedkeuring, die zekerheid, die salarisverhoging. En die waarheid wordt zo waar, dat je ook  aan je kinderen gaat vertellen dat ze maar goed moeten studeren om hetzelfde te kunnen bereiken als papa of mama…
Ook bij de ondernemers die slechts werken om het geld, maar geen verbinding voelen met hetgeen ze verkopen, is het zo duidelijk dat er geen werkelijke voldoening gevoeld wordt. Het succes is niet van binnen, maar een dun vernisje aan de buiten kant.

Die diepe voldoening zit van binnen, al het zoet vind ik nu daar. Mijn energie bron...

We leven in een toxische wereld die we zomaar gewoon zonder nog na te denken doorgeven aan onze kinderen. Risico mijdend, leven volgens de regels, naar school omdat het moet. Voeding die niet voed maar vult. Tot we weer in resonerende relaties komen met onszelf, met mensen om ons heen, met voeding, met de natuur, de dieren, de planten, het universum.
Back to nature. Daar waar alles in natuurlijke vorm met elkaar vibreert. De echte frequenties ruimte krijgen en we ons kunnen verbinden met onze oorsprong en die van anderen.

Alternalive. Werkelijk resoneren zoals we bedoelt waren te zijn.  Leven en werken volgens je werkelijke aard en intrinsieke verlangens of missie. Ons bijdrage hieraan is onze missie…

Op 9 december 2018 organiseren we een thema dag oveResonerende relaties. Ontdek hoe jij je relaties met jezelf en met anderen ziet, inzet, bent, ervaart en hoe het eigenlijk bij jou past.

OP 16 december 2018 op onze “Toveren met echte energie”  stand bij Green Central's Christmas Experience” kan je ontdekken, proeven hoe gemakkelijk je je eigen energie verbeterd, je herstellende slaap verdiept, je mentale focus vergroot zonder elke dag spek met eieren te moeten eten. Binnen een uur ben je in ketose door het dagelijks drinken van 1 drankje:  Pruvit. Tevens hebben we Kangenwater en sieraden voor het huis en voor je lichaam om je weer in je eigen ik te laten stralen. Een van onze prachtige aanwinsten helpt gezinnen weer in harmonie te komen met elkaar, zonder de eigen kracht te verliezen.... De regenboogpyramide, voelbaar vol met onvoorwaardelijke liefde voor iedereen die in de buurt is!


Op 18 januari 2019 organiseren A la James  en Alternalive een KETO PROEVERIJ. Proef wat het is om zo te eten dat je in Ketose komt en blijft, waardoor je energie elke dag toeneemt. Budget, Vegan, Vegetarisch en Easy komen die dag aan de orde. Boek deze gezellige Proeverij hier. Voor 19,99 euro ben jij er bij!

rustEn van 10 tot en met 16 maart 2019 gaan we in retraite met elkaar. Zeven dagen samen weer in een diepe verbinding met onszelf, loslaten wat niet meer bij ons hoort  en ontdekken wat we wel echt zijn tijdens een prachtige retraite in Schoorl. Loskoppelen van je omgeving, even 7 dagen helemaal voor je zelf. Rust, ruimte, inzicht, yoga, vasten, muziek, ontspannen, puur, eigenheid, reset, reboot, strand, wind, zee en het herstellen van jouw eigen essentie zijn hierin key.  Maak je agenda er nu al voor vrij. Mira (Een briljante, hartverwarmende kundalini teacher) en ik verwelkomen je graag op een diepgaande reis naar het onbekende, het avontuur, je echte ik essentie…   Inclusief eten, drinken, overnachting, yoga, inspiratie, eigen tijd, stilte, verrassingen. Er is nog plek, loopt snel vol, dus in volgorde van betaling. Geef je snel op!Voor nu, Een resonerende feest maand toegewenst, laat je niet afleiden door alle prikkels die er mogelijk teveel op je afkomen…. Kies voor dat wat bij jou hoort!

Fijne dag !

Natascha

Optimale gezondheid? Ga Vasten!
Nieuwe vrijheid

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
woensdag 19 februari 2020
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.